Sunday 3 April 2011

Kek hobi dan impian

Yang sebenarnya kenapa kita boleh hias kek??? pasalnya masa SPM dulu keputusan ku banyak merah..hihihi..tp warna merah tu cantikk kan...kahkahkah..sedih..lastly tengah dok termenung nampak iklan kat paper kursus seni kulinari...apa lg..kita mmg dah minat..so ambil keputusan sambung belajar kat kolej latihan perhotelan azam pandan..walaupon nama kolej tu tak glamer..tp kita banyak menimba ilmu disitu....lepas belajar kita di hantar untuk praktikal di hotel city bay view langkawi..

Selepas habis training ...mendapat tawaran kerja di Concorde Hotel Kuala Lumpur berkerja selama setahun..dan kemudian berkerja di kedai roti bread walk di Ampang...selama beberapa tahun...entah tak ingat..tp yg penting setiap kali berkerja di dalam hati akan berbisik kumpul ilmu.....kerana akan ku jadikan bekalan di masa hadapan kelak..mmg betul...tidak sia2 .....ilmu di kumpul...

Kemudian hati mula rasa rindu pada suasa kerja di hotel..walaupun sibuk dan sannngat stresss...tp rasa enjoy dan gembira bila berkerja menyediakan product pastry yang cantik dan comel2...rasa nikmat dan puas apabila melihat guess menikmati hidangan yg di sediakan oleh air tangan ku sendiri ....lg2 orang2 kenamaan yg makan and says.."emmm sedap..."rasa kembanggg bila di puji....dan akhirnya kembali bertugas di Armada Hotel PJ..

No comments:

Sunday 3 April 2011

Kek hobi dan impian

Yang sebenarnya kenapa kita boleh hias kek??? pasalnya masa SPM dulu keputusan ku banyak merah..hihihi..tp warna merah tu cantikk kan...kahkahkah..sedih..lastly tengah dok termenung nampak iklan kat paper kursus seni kulinari...apa lg..kita mmg dah minat..so ambil keputusan sambung belajar kat kolej latihan perhotelan azam pandan..walaupon nama kolej tu tak glamer..tp kita banyak menimba ilmu disitu....lepas belajar kita di hantar untuk praktikal di hotel city bay view langkawi..

Selepas habis training ...mendapat tawaran kerja di Concorde Hotel Kuala Lumpur berkerja selama setahun..dan kemudian berkerja di kedai roti bread walk di Ampang...selama beberapa tahun...entah tak ingat..tp yg penting setiap kali berkerja di dalam hati akan berbisik kumpul ilmu.....kerana akan ku jadikan bekalan di masa hadapan kelak..mmg betul...tidak sia2 .....ilmu di kumpul...

Kemudian hati mula rasa rindu pada suasa kerja di hotel..walaupun sibuk dan sannngat stresss...tp rasa enjoy dan gembira bila berkerja menyediakan product pastry yang cantik dan comel2...rasa nikmat dan puas apabila melihat guess menikmati hidangan yg di sediakan oleh air tangan ku sendiri ....lg2 orang2 kenamaan yg makan and says.."emmm sedap..."rasa kembanggg bila di puji....dan akhirnya kembali bertugas di Armada Hotel PJ..

No comments: