Yang sebenarnya kenapa kita boleh hias kek??? pasalnya masa SPM dulu keputusan ku banyak merah..hihihi..tp warna merah tu cantikk kan...kahkahkah..sedih..lastly tengah dok termenung nampak iklan kat paper kursus seni kulinari...apa lg..kita mmg dah minat..so ambil keputusan sambung belajar kat kolej latihan perhotelan azam pandan..walaupon nama kolej tu tak glamer..tp kita banyak menimba ilmu disitu....lepas belajar kita di hantar untuk praktikal di hotel city bay view langkawi..
Selepas habis training ...mendapat tawaran kerja di Concorde Hotel Kuala Lumpur berkerja selama setahun..dan kemudian berkerja di kedai roti bread walk di Ampang...selama beberapa tahun...entah tak ingat..tp yg penting setiap kali berkerja di dalam hati akan berbisik kumpul ilmu.....kerana akan ku jadikan bekalan di masa hadapan kelak..mmg betul...tidak sia2 .....ilmu di kumpul...
Kemudian hati mula rasa rindu pada suasa kerja di hotel..walaupun sibuk dan sannngat stresss...tp rasa enjoy dan gembira bila berkerja menyediakan product pastry yang cantik dan comel2...rasa nikmat dan puas apabila melihat guess menikmati hidangan yg di sediakan oleh air tangan ku sendiri ....lg2 orang2 kenamaan yg makan and says.."emmm sedap..."rasa kembanggg bila di puji....dan akhirnya kembali bertugas di Armada Hotel PJ..
Untuk sebarang tempahan boleh hubungi di talian 013-2466096 atau boleh melalui emel di salinda.kek@gmail.com
mums hobby
APAM
(1)
apom polkadot
(1)
APPLE PIE
(1)
BIRTHDAY CAKE
(3)
blackforest cake
(1)
bluberry bun
(1)
bluberry cheese tart
(1)
blueberry cakes
(1)
blueberry cheese cake
(2)
BROWNISE
(2)
bun kacang merah
(1)
bun pandan kaya
(1)
bun sosej
(1)
cake choc moist
(3)
cake edible imej
(1)
cake pop
(1)
cake sensation
(1)
CAKE SLICE
(4)
caramel walnut cheese cake
(1)
CHICKEN PUFF
(1)
COOKIES
(3)
cream puff
(1)
cup bear
(1)
CUP CAKE
(6)
cup cake choclate
(5)
cup cheese
(1)
cup strawberry dan blueberry
(1)
cuppies roses
(1)
EGG TART
(1)
floss bun
(1)
GANACHE
(1)
KEGEMARAN SAYA
(1)
kek coclate moist
(1)
KEK COKLAT
(1)
kek istana
(2)
kek mashmeloww
(1)
kek oren
(1)
makan makan
(2)
marble choc moist choc
(1)
Orange butter cake
(1)
PANDAN EGG TART
(1)
PIE CHOCLATE
(1)
resepi
(4)
resepi butter cream
(1)
sosej bun
(1)
SOSEJ PUFF
(1)
TARTLET
(1)
tetamu
(1)
wedding cake
(2)
Sunday, 3 April 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Sunday, 3 April 2011
Kek hobi dan impian
Yang sebenarnya kenapa kita boleh hias kek??? pasalnya masa SPM dulu keputusan ku banyak merah..hihihi..tp warna merah tu cantikk kan...kahkahkah..sedih..lastly tengah dok termenung nampak iklan kat paper kursus seni kulinari...apa lg..kita mmg dah minat..so ambil keputusan sambung belajar kat kolej latihan perhotelan azam pandan..walaupon nama kolej tu tak glamer..tp kita banyak menimba ilmu disitu....lepas belajar kita di hantar untuk praktikal di hotel city bay view langkawi..
Selepas habis training ...mendapat tawaran kerja di Concorde Hotel Kuala Lumpur berkerja selama setahun..dan kemudian berkerja di kedai roti bread walk di Ampang...selama beberapa tahun...entah tak ingat..tp yg penting setiap kali berkerja di dalam hati akan berbisik kumpul ilmu.....kerana akan ku jadikan bekalan di masa hadapan kelak..mmg betul...tidak sia2 .....ilmu di kumpul...
Kemudian hati mula rasa rindu pada suasa kerja di hotel..walaupun sibuk dan sannngat stresss...tp rasa enjoy dan gembira bila berkerja menyediakan product pastry yang cantik dan comel2...rasa nikmat dan puas apabila melihat guess menikmati hidangan yg di sediakan oleh air tangan ku sendiri ....lg2 orang2 kenamaan yg makan and says.."emmm sedap..."rasa kembanggg bila di puji....dan akhirnya kembali bertugas di Armada Hotel PJ..
Selepas habis training ...mendapat tawaran kerja di Concorde Hotel Kuala Lumpur berkerja selama setahun..dan kemudian berkerja di kedai roti bread walk di Ampang...selama beberapa tahun...entah tak ingat..tp yg penting setiap kali berkerja di dalam hati akan berbisik kumpul ilmu.....kerana akan ku jadikan bekalan di masa hadapan kelak..mmg betul...tidak sia2 .....ilmu di kumpul...
Kemudian hati mula rasa rindu pada suasa kerja di hotel..walaupun sibuk dan sannngat stresss...tp rasa enjoy dan gembira bila berkerja menyediakan product pastry yang cantik dan comel2...rasa nikmat dan puas apabila melihat guess menikmati hidangan yg di sediakan oleh air tangan ku sendiri ....lg2 orang2 kenamaan yg makan and says.."emmm sedap..."rasa kembanggg bila di puji....dan akhirnya kembali bertugas di Armada Hotel PJ..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment