Heloo...sejuknya pg ni..hujan lebat pulak tu..
rasa mcm nak tarik selimut tido balik, krohhhhh bestnya kan???
tp tak boleh ada keja yg harus di buat...tp sempat lg berblog pulak???hehehehe
sekejap je....sbb nak update resepi untuk dijadikan kenangan...kenanganlahhh sangat..
alasann....................
pagi ni saya buat lempeng udang..
klu nak buh ayam, ke sosej ke, ketam ke,ikan ke,apa apa aje pon bolehh
mari kita tatap resepinya...yg main campak2 aje..
alah mudah je tak payah timbang ..agak2 aje ya...
resepinya
tepung gandum dlm 2 cawan
air agak2lah dlm 1 cawan lebih..pandai2lah korg ejas ya
soda bicarbonate 1 sudu teh
telor sebiji
gula garam secukup rasa
bawang merah besar,cili besar.daun sup.daun bawang.hiris2
caranya
gaulkan semua..
alah cam bt lempeng..pasti tahu kan?
udangya disusun atas lempeng dan pastikan udang melekat pada tepung..
kemudian terbalikkan
apabila sudah masak taburkan chesse di atasnya..
biarkan cheese tu cair atau melekat kat lempeng
boleh angkat
siapppp
boleh mkn ngan sos atau mayonis..
inilah hasilnya...
note=bila dah siap adunan perap selama 5-10 minit,barulah di masak ok...
klu nak sedap lg boleh tambah jagung,lada bengala.....
pasti sedappp...
3 comments:
lempeng???
aku ingat pizza udang tadi.
hahahaha...piza dah selalu bt...try lempeng udang ni sedap sangat...mmg berbaloii...cubalah ety..heeeeee
memang nak bagi badan aku gemuk la tu. misi diet gagal la kalau tengok makanan macam ni hari-hari..haha
Post a Comment