Saya suka yong tau foo
mari kawan ...
kita melantakkk time..
hahahaha..
best giler...
MR ALED ...kate
MABLESSSSS
huhuhuh .....
ni kuah cili
bawang putih chop n tumis
cili giling 250 g
belacan sikit
garam
gula
cuka
alah...masak cam sambal je...
pandai2lah ejas rasanya..
ok....
kuah manis
bawang putih 2 ulas chop n tumis...
masukkan
air 6oo g
gula merah 200 g
kicap masin manis 5 sudu besar
kicap pekat 1 sudu besar
sos tiram 3 sudu besar
sos tiram 3 sudu besar
belacan sikit
kacang bepang kasi hancur150 g
asam hawflakes hancurkan 2 packet
bijan sangai dlm 2 sudu besar..
serbuk perasa sikit
garam secukup rasa
gula secukup rasa
cuka secukup rasa
tepung jagung bancuh dgn air
untuk memekatkan kuah...
note=klu takde kacang bepang pakai kacang tanah
klu nak pakai petis udang pon boleh untuk gantikan belacan.
air rebusannya pula
air bersihh la...
bawang goreng
pati ikan bilis
garam gula sikit je tau...takut nanti masinn..
masak hingga mendidih
bolehlah celur bahan2 yong tau foo
note=air rebusannya inilah yg dijadikan supnya
klu nak sedap lg boleh tambah minyak bijan
selamat mencuba chowww....
air rebusannya pula
air bersihh la...
bawang goreng
pati ikan bilis
garam gula sikit je tau...takut nanti masinn..
masak hingga mendidih
bolehlah celur bahan2 yong tau foo
note=air rebusannya inilah yg dijadikan supnya
klu nak sedap lg boleh tambah minyak bijan
selamat mencuba chowww....
2 comments:
SEDAP.
leh jual kat bazar nanti.hehe
mmg nak jual tp abg alip tak kasi..sbb tak meneng tangan la..dan tak cukup staff..
Post a Comment